Att välja de bästa färgerna för en nyföddfotografering är väldigt personligt och beror på många faktorer som föräldrarnas personliga smak, ditt barns barnkammare eller bebisens kön för vissa.

Jag som nyföddfotograf kommer här med mina 5 bästa tips för att hjälpa ni föräldrar att göra bästa val för tidlösa och magiska bebisbilder.

Hos oss väljer man 3 basfärger + 1 extra färg till familjebilder under planering av fotograferingen. man får våra Fotograferingsguide med underbara tips och råd för att förbereda sig till fotograferingen och med färgpalett med alla färger vi erbjuder till bebiskläder, rekvisita, bakgrunder och dekorationer till fotograferingen hos oss.

1. Färgerna i ditt hem och i bebisrum


Enklast sättet att börja välja färger är att kolla på de färgerna du har på dina hemvägar, möbler, inredning och färgerna på bebisrum. Ditt hem säger mycket om ditt personlig smak och vad du gillar, och du kommer aldrig att ångra ditt val när du följer din personliga smak.

Det är också ett jättebra sätt att välja baserad på färgerna i ditt hem så att du kommer alltid ha bilderna som passar som perfekta tavlor i dina hemvägar.

Så jag rekommenderar stark att du väljer färgen till familjefotos bakgrunden eller en som ska användas för bebisbilder enligt ditt hems färgpalett.


blå grått bebisrum inspiration och inredning med tavla

2. Bebisens hudton och nyans


Vi människor kan ha hudtoner som är kalla, varma eller neutrala. Om bebisen har en hudton som har nyans av rosa, röd eller blått, det är en kallt hudton. Om bebisen har mer gulaktiga toner, det är säkert en varm hudton. Och en neutral hudton innebär att huden har en blandning av kalla och varma toner.

För bebisar som har kalla hudtoner och nyanser, färger som har också kalla nyanser är dem som passar bäst, ser mer naturliga ut och få bebisen att se mer friskt och vackert ut i bilderna. Exempel på kalla toner som du kan välja: ljusrosa, ljusblå, marin blå, vitt, grått, etc.

För bebisar som har varma hudtoner och nyanser, de bästa färgerna är de som har också varma nyanser, som till exempel: beige, mintgrön, gammalrosa, senapsgul, brun, etc.

Och om du tycker att din bebis har faktiskt ett ganska neutralt hudton, underbart, eftersom alla passar jättebra.

Titta på våra färgpalett som finns i Fotograferingsguide (exklusive till kunder) för att se de tillgängliga fina färger du kan välja från.

nyfödd bebis bilder med föräldrarnas händer

3. Blanda neutrala färger med accentfärger


Neutrala färger passar alltid jättefina för bebis bilder och gör bilderna väldigt tidlösa och fina för att använda som tavlor eller album i ditt hem. Men jag alltid rekommenderar, även om du älskar allt neutralt, att du väljer också åtminstone en accentfärg, och en färgstark touch som fångar våra ögons uppmärksamhet ger mer variation och kraft till dina bilder. De här färger brukar jag använda på ett elegant och naturligt sätt i fotograferingen. Vi kan användas det på monokromatiska bilder (alla kläder och dekoration har samma färger/toner) eller som färgaccent tillsammans med en neutral färg. Se nedan en fin bildexempel där vi använde färgen gammalrosa som accentfärg tillsammans med en neutral brun bakgrund och dekoration och en bildexempel med en stark färg (senapsgul) som vi använde för en monokromatisk bild.

nyfödd bebis flicka nyföddbilder av Nyföddfotografering i Stockholm

4. Tänka på om det finns något specifikt tema du önskar till nyföddfotograferingen


Ingen specifik tema krävs till nyföddfotograferingen men ibland kan man ha en fin och spännande idé för en bild som man skulle absolut vilja ha på bebisen som betyder något speciellt till familjen, då är det jättebra att tänka på färgerna som är involverade i det temat och välj en av dessa som ett färgval för fotograferingen.

Se exempel nedan, mamma ville ha en kreativ bild med chillipaprikor, på grund av under graviditeten hon var jättesugen på att äta stark mat. Så valde vi att använda båda röd och senapsgul för hennes bebisens nyföddfotograferingen (inte bara i den här bild, men också flera andra).


Obs: Ser du här vilket magisk resultat vi skapade med kombination av neutralt brun med accentfärger?

Nyföddfotografering i studio i Stockholm med Nyföddfotograf Letícia Bronzoni

5. Fråga fotografen om förslag och lita på henne/honom


Jag ibland får kunderna som bara vill lita 100% på mig och låt mig välja de färgerna och stil till deras bebisens nyföddfotografering (man kan välja detta alternativ i planeringsfrågeformuläret). Då bruka jag välja utifrån tipsen som jag nämnde ovan samt färger på mina nyaste rekvisita, kläder och dekorationer, så att vi får använda något helt nytt för bebisen.

99% av mina fina klienter väljer alternativet "Fotografen kan välja för oss, jag litar på henne" i frågeformuläret för vilken färg vill man ha för bakgrund till familjebilder. Och jag tycker att det är toppen!

Det kan vara väldigt svårt att tänka själv vad som skulle se bättre ut som bakgrund för fina familjebilder och ditt hem (om man tänka på att familjebilder ska bli tavlor). Om du har ingen preferens och specifik önskemål till färg för familjebilder, be då din fotograf om förslag och du ska absolut få bästa resultatet.

studio nyföddfotograf i Stockholm och Solna Letícia Bronzoni

Har du frågor?


Hoppas att de här tips kan hjälpa dig att göra det bästa val för dina bebisens bilder och att resultatet blir magiskt som du och din familj förtjänar.


Om du har frågor om nyföddfotografering, det som vi erbjuder i våra studio, våra fina rekvisita och exklusiva bebis kläder, datum eller bokning, det finns mycket mer om våra hemsida (tryck på knappen nedan). Du kan också kontakta oss i telefon 073 255 28 32 eller via kontaktformulär i vår hemsida (tryck i kappen nedan och gå till slutet av sidan).